Kokybė
Daugiapakopė kokybės sistema
Įmonėje didelis dėmesys skiriamas gaminamų produktų kokybei, šiuolaikinė gamybos procesų kontrolė, kompetencija, ilgametė patirtis užtikrina aukštą gaminamų produktų kokybę.
Putojantis vynas gaminamas pasitelkiant vieną iš populiariausių gamybos metodų visoje Vakarų Europoje – Charmat metodą. Naudojant šį metodą putojantis vynas brandinamas didelėse slėgiminėse talpose.
Gaminant putojančius vynus ITALIANA LT įmonėje taikoma daugiapakopė kokybės sistema.
- Prieš pradedant antrąją fermentacijos pakopą, kurios metu vynas virsta putojančiu vynu, vyno žaliava yra tikrinama organoleptikos (degustuojamos skoninės ir aromatinės savybės) bei cheminiu būdu, siekiant užtikrinti, jog vynas atitinka visas putojančiam vynui gaminti būtinas savybes.
- Vykstant antrajai fermentacijos pakopai, putojantis vynas periodiškai yra tikrinamas siekiant užtikrinti kokybinius proceso parametrus.
- Galiausiai, putojantis vynas prieš jį išpilstant į butelius yra dar kartą degustuojamas, kad būtų įvertinama optimali kokybė bei skoninės ir aromatinės savybės.